Rabu, 14 Disember 2011

HTJ Seremban...

Alhamdulillah..
Aku semakin sihat. Luka operate tinggal sikit sebelum bercantum sepenuhnya. Aku bersyukur pada-MU YA ALLAH, walaupun aku rasakan dugaan yang KAU berikan amat berat KAU lah YANG MAHA MENGETAHUI.



Seronok Aqilah melepak ngan mama walaupun sekejap. Nak balik je muka toye, cian anak mama.

17.11.11 aku lepak HTJ sampai 23.11.11...
Operate x ke 2 pada 22.11.11. Serik tp nak wat mcmane... Allah Maha Mengetahui.
Aku redha dengan ketentuan-Nya.

Dpt jumpa Aqilah time melawat petang jela. Pas 2 ke 3 x dtg papa dia anto lik palong suk mak jage. Terpakse coz x de sape nak jage time papa dia keje mlm.
Lama gak dia dok kg, tp x la selama operate yg first dulu...






Test tilam empuk kat wad...

TERIMA KASIH ALLAH...

Isnin, 31 Oktober 2011

Nur Aqilah

Da lama aku ber-MC baru ari ni dpt nak nengok2 blog yg da lebih
2 bulan aku x jengah langsung. Al maklumla kat opis je ada.
nak g cc x larat plak...

Aqilah terpakse la aku tinggal kat kg ngan mak abah, sebab x terlarat nak menjaganya... tengah lasak sangat. Alhamdulillah la dia x mengamuk, cuma malam je la terjaga cari mama dia ni. selalu tido sama2 bila dia x ada sunyi bukan main lagi. hari2 wajib tipon lau x tipon dia amek h.set mak dia yg tipon tanye nape mama papa x tipon, antara soalan cepumasnye x rindu kakak ke, bila nak amek kakak?

Antara aktiviti dia kat kg...



rajin anak mama tolong atuk sapu sampah...
tp sibuk suh mama dia amek gambo. konon2 la 2 rajin.


kutip2 sampah, senang je dia buang kat tepi 2.


heee. siap menyangkung lagi...
syok dia dok kampung, keje dia mak kate makan je...

Ahad, 11 September 2011

Beraya...

Semalam ke rumah terbuka Kak Elmi. Jumpa kak asmah bekas kerani kat bomba dulu. cc faridah yg da pencen. makan x ingat. pas 2 sakit perut. makan me goreng, lengkong coklat lepat pisang. air oren n air timun. sedap gak la air timun 2 aku x pernah rasa 2 la first time tp manis bukan main, bole ptg kaki or. mintak2 x lak ke tahap 2...



Pas tu aku gi umah member kat Taman Margosa. member sekolah Juasseh. bila la dapt berkumpul member2 lama ek? rindu alam persekolahan plak. Anak2 dia da besar2. lau bleh nak lepak samapai malam tp masa x mengizinkan.



pas melepak kat sane aku gi beraya kat umah kak wati kat sega hulu. seronok aqilah gi sana. lepas borak2 makan2 kami kutip hasil tanaman keliling umah mak kak wati. ada lada api, kacang botol, daun ubi. sambil2 2 aku mintak benih anak pokok keladi bleh tanam kat depan umah...

balik umah lepak penat...

mlm gi umah sebelah plak open house jd x masak la aku ari ni....seronok gak raya nikan tp penat la nak gi sana, nak gi sini. ari ni kene la pose lik sebab da makan byk semalam. heee.


Selasa, 6 September 2011

Nyanyian Nur Aqilah.

video

Jangan x caye nur aqilah pandai menyanyi tp 2 la dia suka menjerit2. malu la konon...

masa ni otw nak lik kampung, tapi tersangkut dek hujan lebat kat petronas.

Mata oh Mata



Ari ni ari ketiga aku berpuasa Sunat Puasa Enam. mata x bleh nak ckp mengantuk giler. Sebelum ni x plak....


Nak gi tido la jap lg. ingatkan nak merayap tengahari ni gi jusco ke tp mate ni x berapa nak terbukak plak. penat pun ya kot semalam mengerjakan kain yg berbundle x di basuh.




Minggu depan baru raye balik... dpt la bersarapan, makan tengahari dan makan makanan ringan2... he he he.

G.nite dulu la da x bleh nak tahan da mate ni. nanti sambung karangan lagi....

Ahad, 4 September 2011

MOOD RAYA LAGI...



SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN...


SERONOK BERAYA BAGI BUDAK2. AKU DA 2 MINGGU MC TAMBAH CUTI RAYA SEMINGGU,  X BRAPE NAK SIHAT... RAYA PUN ALA KADAR JE. RUMAH X BERKEMAS, KUIH RAYA PUN X BELI.

HAMBAR RAYA TAHUN NI... HUBBY X CUTI, AKU LAK X SIHAT. NUR AQILAH LA SERONOK BAJU RAYA BANYAK, DAPAT KASUT BARU LG, DUIT RAYA JGN CAKAP LA... BYK GAK DIA DAPAT.



DAPAT GAK BAJU SEDONDON. HUBBY LA X DE DLM GAMBO, DIA SAMPAI UMAH DA TENGAHARI TP WARNE SAME... DA LA SAMPAI LAMBAT HANDCAME TINGGAL PALK KAT SEREMBAN. TAHUN NI X BYK GAMBO RAYE.





AQILAH BUKAN MAIN SERONOK PAKAI BAJU NI. X SABO AJAK JALAN RAYE.. FAMILY SIBUK SALAM2 SEDIH2 NUR AQILAH WAT DEK JE, BOLE DIA TANYE MAMA DIA, "NAPE SUME ORANG SEDIH2 NI?" SABO JELA...  HUBBY BALIK JE, MAKAN2 LAGI, PAS 2 GI BERAYE AREA BAHAU RUMAH SEDARA MARE SEBELAH PAK MERTUA, RUMAH2 DIA ORANG KAT ARE BAHAU JE 1 JALAN, SENANG.



NI BAJU YG KEDUA DIA PAKAI. MASE NI BERAYE UMAH MAK NGAH KAT BAHAU. DAPAT DUIT RAYA LAGI...

ANAK DARE NI POSING X INGAT. KAT CELAH 2 PUN SEMPAT AMEK GAMBO...




NI LE KASUT RAYE ANAK DARE 2. DIA YAG PILIH SENDIRI LAGI... TAPI MASE JALAN RAYE ASYIK NAK DUKUNG JE... JAM 2 LA NAK MANJA.





Khamis, 11 Ogos 2011

Pepagi...


Pepagi da sibuk naik basikal. Da la payah nak bangun pg. pyh nak dikejut. Buah ati sorang ni da selalu sangat x nak gi umah ibu dia jd mama dia selalu gi keje lambat. Payah nak pujuk, pepagi mood x baik baru bangun tido la katakan. 

Basikal baru la katakan. tp nak kate baru sangat x de plak. Masa try2 nak mengayuh basikal baru jatuh plak, serik dia nak naik. baru seminggu ni aqilah rancak mengayuh basikal. seronok tengok,yang x tahan tengahari buta pun nak mengayuh gak.



Keselamatan penting, kat paking pun nak pakai topi. ni plak
basikal lama, tp dia cukup suka naik basikal ni. 1 taman da ronda. memandangkan kaki da panjang terpaksalah beli basikal baru... anak dare pagi2 da melaram...

Rabu, 10 Ogos 2011

Bila Nak Gie...


Bila la dapat gi tenangkan otak. Boring la plak hari2 mengadap keje yg sama. Ajak hubby sibuk manjang. nak gi ngan kengkawan hubby x bagi plak.

Harap2 awal tahun sok dapat la makan angin. Dapat rehat2kan minda.

Hari ni aku lari kejap dari kerja, gara2 jely kelapa la... hubby meronda cari bengkel yang harga berpatutan tuk ketuk keta yg kene langgar ari 2. Duit2 dapat bonus pun habis kat keta. 2 lom tayar yg botak lg. da nak raye ni... DUIT OH DUIT.

Alhamdulillah puasa tahun ni dpt jual jely dapt jait manik. masyuk la sikit2 tampung mane yg x tertampung.

Allah Maha Pemberi Rezeki, Alhamdulillah....

Selasa, 9 Ogos 2011

Manik Oh Manik...


Mata oh mata... sampai bila dapat bertahan jait manik ni. ari2 tido x cukup... mengantuk giler. mlm td da lepak da dek x tahan menahan mata yg mengantuk. alih2 kul 4 pg baru dpt jait manik. tempahan banyak lg 2... harap2 dapat la siapkan semua tempahan.
ni salah satu yg aku tengah dok jait. bepinau biji mata. ni baju kak faridah ofismate aku.


ada tinggal sikit lagi nak siap. sabo ye kak faridah... ptg ni siap le...

Mengantuk...


Mataku hari ni parah... menjait manik punya hal la tido pun dapat 2 jam je. Nak mengejar tempahan terpaksa la bertahan... tp seronok cuma kat tempat keje la truk sikit mengantuknye. Aqilah plak time nak gi umah ibu dia dia plak meragam. ari2 aku dtg keje lambat. nasibla ada cc yg ok. time kasih cc leha.

Ingatkan ari ni dapat la berbuka ngan encik suami tp dia dapat jemputan berbuka di luar plak... x pe la aqilah ada. Sabo jela...

Selasa, 2 Ogos 2011

Cuti-Cuti Lik Kg...

Bercuti sebelum puasa... tp awal Ramadhan x dapat pose plak da raya dulu. Aqilah la seronok dapat lik kg.


Katak n Gajah 2 x ble tinggal.


Lau nak tido Gajah mesti x tinggal... Love you NURAQILAH...

Masa ni lepak kat petronas nak naik b.putus. hujan lebat sangat Aqilah lapar plak... makan2 dulu baru gerak.

Selasa, 26 Julai 2011

Bomba Bersama Masyarakat

Seronok tengok Nur Aqilah bermain, tp penat dan panas jd kesian... nak kejar dia lg nak kejar keje lg. penat giler...



Datara Nilai...

Khamis, 5 Mei 2011

Macam-Macam

Aku bermohon semoga Allah memberi kesabaran yang kuat untuk melayani karenah hamba-hambanya...Kuatkanlah Imanku...AMIN.